Gratis verzending boven €75,- euro!

Glimmend leer, vettig of vies leer, hoog tijd om dit te reinigen en weer als nieuw te laten lijken. Auto leer reinigen doe je veilig met leerreiniger en een speciale leerborstel. Nadat je het leer van de autobekleding hebt schoongemaakt, verzorg je het leer met een leder balm, of conditioner. Door zelf auto leder te reinigen wordt het leer mat, krijgt zijn originele kleur terug en zijn de autostoelen weer schoon met de geur van nieuw leer in de auto! In dit blog bericht lees je hoe jij de lederen bekleding goed onderhoudt, reinigt en auto leder kan voeden.

 

Lederen bekleding schoonmaken

Als je dagelijks in je auto rijdt, zal je zien dat op den duur het leer van je bekleding glimmend en vettiger wordt. Tijdens het autorijden kunnen er vlekken, vuil en vet op het leer van de bekleding terecht komen. Na verloop van tijd kan dit wat muf gaan ruiken, kunnen er krasjes in het leer ontstaan, gaat het leder verouderen / uitdrogen en glimmen. De beste manier om je leren autostoel schoon te maken is met leerreiniger. Met onderstaand stappenplan leggen wij je graag uit hoe je het beste te werk kan gaan.

  1. Stofzuig eerst de autobekleding zodat je al het stof en vuil verwijderd.
  2. Spray de leerreiniger royaal op de lederen autobekleding. Je mag voldoende product gebruiken, het mag best nat worden.
  3. Gebruik de leerborstel om de leerreiniger goed in het leder te borstelen. Maak ronddraaiende bewegingen met de borstel, hierdoor dring je tot diep in de poriën door en verwijder je hardnekkig vuil, vlekken en vet. Je zal ook zien dat het iets kan gaan schuimen.
  4. Verwijder de leerreiniger met een schone, (eventueel natte) microvezeldoek.
  5. Wacht tot de leren bekleding droog is. Indien gewenst kan je hierbij gebruik maken van een hitteföhn. Let wel op dat je het leer hier niet te warm mee maakt of zelfs verbrand! 
  6. Na het schoonmaken en drogen van de leren bekleding kan je dit voeden met een leder balm of leerconditioner.
  7. Breng de leer conditioner aan op een microvezel pad en wrijf deze op de stoel tot het leder volledig behandelt is.
  8. Neem de lederen autobekleding opnieuw af met een schone en droge microvezeldoek.
  9. Klaar! Je leren bekleding is weer schoon en opnieuw beschermt tegen vlekken, vuil, water en andere invloeden van buitenaf. Tevens ruikt de binnenkant van de auto weer als nieuw en fris.

 

By Lindsay Flokstra

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page