Gratis verzending boven €75,- euro!

 

Als het gaat om lakbescherming/oppervlaktebescherming van auto's, denk ik dat er één eigenschap is die we allemaal kunnen waarderen en waar we allemaal van houden... waterparels. Wat is een betere visuele bevrediging dan te zien hoe het oppervlak van je auto parelt en water van het oppervlak gooit?

Sinds de begindagen van de wax is een goede waterparelende eigenschap altijd al een duidelijke aanwijzing geweest dat een oppervlak op de een of andere manier is beschermd. Maar wat als je niet de uren hebt die nodig zijn om te polijsten, waxen of keramisch coaten? Dan is er Wetcoat. Het is een consistente top-seller in de auto detailing producten sinds de creatie, en als je het eenmaal zelf hebt gebruikt, zal het duidelijk worden waarom. Laten we het eens hebben over hoe en wanneer je Wetcoat moet gebruiken.


De toepassing van een Wetcoat is waar het product echt zijn gewicht in goud waard is. Wetcoat heeft een spray-on & rinse-off aanbrengmethode die echt zo eenvoudig is als het klinkt. Zoals bij elk beschermingsproduct moet je er natuurlijk voor zorgen dat het oppervlak schoon en vrij van vuil is door vooraf een traditionele wasbeurt met twee emmers uit te voeren. Eenmaal schoon, schudt je de fles wetcoat goed. Wetcoat mag nooit op een heet paneel worden gebruikt, nooit in direct zonlicht en nooit op het oppervlak laten drogen. Wetcoat is een door water geactiveerde formule, dus nadat je de auto goed hebt afgespoeld om alle shampoo van het wassen te verwijderen, is 2 tot 4 sprays per paneel voldoende, afhankelijk van de grootte van het voertuig. Less is more als het gaat om Wetcoat - het kan gemakkelijk zijn om het te veel te gebruiken. Begin op het hoogste punt van het voertuig en werk naar beneden en rondom het voertuig. Dit minimaliseert de kans op productoverspray rond de auto en de zwaartekracht trekt het water naar beneden. Er is geen wachttijd met een wetcoat - spuit het product in een gelijkmatig patroon over het paneel en begint onmiddellijk met afspoelen. Over het algemeen raden we aan om een hogedrukreiniger te gebruiken voor Wetcoat, maar een gewone tuinslang volstaat ook - zorg er alleen voor dat je de hoogste straalstand gebruikt en spoel iets grondiger.

Hoe Wetcoat werkt, is dat zodra je begint te spoelen, de formule wordt geactiveerd door het water en wordt meegenomen/verspreid over het paneel terwijl je spoelt. Je zou de effecten vrijwel onmiddellijk moeten merken. Een snelle tip die ik graag geef, is om een extra spray toe te voegen op plaatsen op de auto waar veel gereden wordt of waar de auto veel impact heeft - over het algemeen rond de wielkasten, spatschermen of zelfs de voorbumper als je in een staat woont met veel insecten.

Hoewel het een van de lichtere beschermingsmiddelen in het assortiment is, hoeft het slechts om de 2-3 weken te worden gebruikt, afhankelijk van je omgeving en schoonmaakgewoonten, omdat het nog steeds een hoog geconcentreerd product is. Te vaak gebruiken kan resulteren in een waas op het oppervlak en een verminderd watergedrag. Een persoonlijke favoriet van mij is het gebruik van Wetcoat op mijn velgen. Het is een snelle en eenvoudige manier om bescherming toe te voegen aan zowel de voorkant als de spaken om toekomstige reinigingsbeurten makkelijker te maken en het voegt ook direct hydrofobiciteit toe. Het is veilig voor alle afwerkingen, dus als je normaal gespoten velgen hebt, gepolijst aluminium of geanodiseerd brons, is een paar sprays op de voorkant en in het velgenbed alles wat je nodig hebt om je wielen schoon, en op hun best te houden.


Wetcoat is uiteraard bij Detailaddicts verkrijgbaar!

 

By Lindsay Flokstra

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page